Handleiding

Handleiding inloggen met NIW-Yubikey

1) Houdt uw NIW-Yubikey bij de hand.

2) Klik op “Abonnees” rechts bovenin:

3) U ziet het volgende inlogscherm:

Vul de Username in. Uw username is uw abonneenummer. Dit is hetzelfde nummer (meestal bestaande uit 6 of 7 cijfers) waar u voorheen altijd mee heeft ingelogd. U treft het abonneenummer ook aan op uw factuur. Voorbeeld: 123456

4) Vul het password in. Uw password is uw postcode. Meestal is dit een combinatie van 4 cijfers en 2 letters met een spatie. Voorbeeld: 1234 AB. Let op: Het password is hoofdletter- en spatiegevoelig.

5) Vervolgens steekt u de NIW-Yubikey in een USB-aansluiting van uw computer/laptop.


De NIW-Yubikey Yubikey in een USB-aansluiting

6) Ga met uw muiscursor in het witte vakje onder “Yubikey OTP” staan en klik op het witte vakje.

7) Pak met duim en wijsvinger de Yubikey vast, die u al eerder in uw computer had gestoken. Hierdoor raakt u met één vinger het goudkleurige rondje aan op de NIW-Yubikey. Door de aanraking genereert de Yubikey automatisch een wachtwoord. U wordt automatisch ingelogd. U hoeft niet op Log In te drukken.

Let op: Wordt er geen password aangemaakt? Haal de Yubikey uit de USB-aansluiting en draai hem om. Daarna steekt u de Yubikey weer in de USB-aansluiting. Druk vervolgens weer op het goudkleurige rondje. Uw password wordt aangemaakt en u bent ingelogd.

Als het inloggen niet lukt, kan het zijn dat uw NIW-Yubikey nog niet is geregistreerd. U kunt de abonnementenadministratie van het NIW opbellen voor meer informatie: 020-5245555. De administratie is op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

8) U bent ingelogd. Klik op een omslag om de digitale editie te lezen:

9) Wanneer u een op een omslag geklikt heeft, kunt u het NIW lezen.

Verklaring iconen

1 = Printfunctie
2 = Beeldinstellingen: Bekijk het NIW per pagina of twee pagina’s
3 = Alle pagina’s naast elkaar als thumbnails
4 = Maak de pagina passend op breedte of hoogte
5 = In- en uitzoomfunctie
6 = Volledig scherm
7 = Volgende pagina/vorige pagina
8 = Teksten of objecten selecteren
9 = Zoekfunctie

Wij wensen u veel leesplezier. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met de abonnementenadministratie NIW. De administratie is op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 09.00 uur en 17.00 uur.
Telefoon: 020-5245555
E-mail: administratie@niw.nl